Teennagels knippen

BLOG

Teennagels knippen


Het knippen van je teennagels is een essentieel onderdeel van goede voetverzorging. 

  • Begin met schone voeten: Zorg ervoor dat je voeten schoon en droog zijn voordat je je teennagels gaat knippen. Dit helpt om infecties te voorkomen en maakt het knippen gemakkelijker.


  • Gebruik het juiste gereedschap: Kies een nagelknipper die geschikt is voor je teennagels. Een nagelknipper met een rechte snijkant is vaak de beste keuze. Zorg ervoor dat je nagelknipper schoon en scherp is.

  • Knip recht en niet te kort: Knip je teennagels recht af, volg zoveel mogelijk de natuurlijke vorm van je nagel. Probeer de nagel niet te kort te knippen, omdat dit het risico op ingegroeide teennagels kan vergroten. Laat een klein beetje witte rand over.

  • Vermijd scherpe hoeken: Probeer scherpe hoeken te vermijden bij het knippen van je teennagels, omdat dit kan leiden tot ingegroeide teennagels. Knip liever de hoeken iets afgerond.

  • Controleer en vijl indien nodig: Nadat je je teennagels hebt geknipt, controleer je of er geen scherpe randen zijn. Gebruik indien nodig een nagelvijl om de nagels glad te maken en eventuele ruwe randen te verwijderen.


Onthoud altijd om voorzichtig te zijn en niet te veel druk uit te oefenen tijdens het knippen. Als je onzeker bent of problemen hebt met je teennagels, raadpleeg dan een podotherapeut of een professionele pedicure voor advies en behandeling.